Glad sommar

Glad sommar

Sommarhälsning från ordförande och naturligtvis hela styrelsen

Först och främst vill jag och styrelsen tacka för förtroendet att arbeta vidare för Brf Uttern.

2022/2023 se ut att bli ett ytterligare spännande och utmanande år. När vi precis börjat hämta och från pandemin så blir det krig i Europa med kaos och inflation i släptåg. För er som var med på stämma eller läst vår årsredovisning så vet ni att vi under 10 års tid haft målet att få ner volymen på våra lån vilket vi ju också lyckats bra med. Effekten av detta arbete är att vi blir mindre känsliga för vad som händer på finansmarknaden.

Men med inflation kommer ökade kostnader som ett brev på posten. Dock är det så att vi alla kan påverka föreningens ekonomi genom att vara sparsamma och varsamma. Du kan påverka föreningens ekonomi genom att vara effektiv när du använder tvättstugan (se till att maskinerna är fulla när du tvättar). Källsortera och släng endast hushållsavfall (föreningen betalar per kg avfall). Att saker går sönder på grund av slitage är oundvikligt, men tänk på att hantera våra gemensamma resurser varsamt.

Om förbrukningen och reparationskostnader sjunker så kan vi parera ökade kostnader. Så fundera på hur du som medlem och boende i Brf Uttern kan hjälpa till att hålla nere våra gemensamma kostnader.

För dig som är nyinflyttad i vår förening så hälsar jag dig välkommen och hoppas att du skall trivas. Hör gärna av dig till mig eller någon i styrelsen om du har frågor. Min dörr (telefon/mejl) är alltid öppen. Om min bil (en metalgrå Honda CR-V) står utanför styrelserummet så sitter jag där och jobbar, antingen med brf Uttern eller Jarlabergs Samfällighetsförening och då är det bara att knacka på dörren.

För det verksamhetsåret som står framför oss så kommer vi att styra upp våra rutiner för att kommunicera med er medlemmar. Vi ska sträva efter att få till ett nytt markregelverk, ett regelverk som vi tillsamman ska vara överens om för att skapa en så bra yttre miljö i vår förening som möjligt. I vår förening med gemensamma ytor på innergårdarna, med uteplatser för ”radhusen” och flera lägenheter med markkontakt så är det många parametrar (synpunkter) som skall samordnas.

Det finns ett antal utmaningar för styrelsen att hantera för kommande verksamhetsår och vi står väl rustade. Kontakten med er som bor i Brf Uttern är viktig och vi får många positiva kommentarer vilket känns bra.

Med Vänlig Hälsning 

Janurban