Nyheter

Du som är medlem i föreningen kan registrera dig för att få nyheter skickade direkt till dig. Alternativt kan du följa några av de platser vi speglar nyhetsflödet till::


RSS

Twitter

Instagram

Facebook

Utemiljöträffen

Utemiljöträffen

Den 18e september hade vi en träff för att komma igång med utemiljö-projektet som det beslutades om på stämman. Trädgårdsingenjör Pauline Bjuhr höll ett föredrag där hon berättade lite om hur man kan tänka och visade ett antal förändringsprojekt som skulle kunna fungera som inspiration.

Tyvärr var uppslutningen inte så stor, bara 24 medlemmar var med. Det bildades en arbetsgrupp som ska jobba med projektet, under ledning av Peter Rydell (mark@brf-uttern.se), men eftersom uppslutningen var dålig och intresset för arbetsgruppen inte jättestort finns det risk att projektet rinner ut i sanden.

Du som brinner för utemiljön får gärna kontakta Peter så vi får lite energi i arbetet!

Höststädning 27e oktober

Höststädning 27e oktober

Den vanliga höststädningen kommer i år att äga rum den 27e oktober kl 10-13. Det kommer att såklart också finnas en container för att slänga saker i och varmkorv och dricka.

I år blir det också cykelauktion på kvarglömda cyklar! Vi har ett flertal cyklar som ingen gör anspråk på. Istället för att lämna dem till metallåtervinning säljer vi ut dem till högstbjudande.

Alla förhandsanmälda som också deltar får också tillgodoräkna sig 3 timmar egenförvaltningstid som ger avdrag på månadsavgiften.

Anmäl din medverkan med ett e-postmeddelande till mark@brf-uttern.se.

Styrelsemöte September

Styrelsemöte September

Hela styrelsen var på plats för det första mötet efter semestern. De viktigaste frågorna och besluten var:

  • Vi går vidare med IMD för elen, tillsammans med Cewe som leverantör. Mer info kommer!
  • Trädgårdsprojektet dras igång med en föreningsträff den 18/9.
  • Vi utökar MC-parkeringen med 2-3 platser under trappan.
  • Vår värmeleverantör var på plats och presenterade ett förslag på en del ändringar av hur vi är inkopplade på fjärrvärmenätet. Utrustningen kommer att ta en del plats i våra lokaler men ge större leveranssäkerhet. Styrelsen är positiv till det men har inte tagit något formellt beslut eftersom det inte fanns ett konkret avtalsförslag ännu.
  • Vi konstaterade att alla är positiva till gemensamt inköp av Internet, men att det fanns ganska många offerter. Innan nästa möte kommer de att sammanställas så att vi kan välja leverantör.
/
Föreningsträff Trädgård 18/9

Föreningsträff Trädgård 18/9

På senaste föreningsstämman beslutades att vi skulle dra igång ett förändringsarbetet med föreningens yttermiljö.

Och nu är det dags…

Vi har bjudit in Pauline Bjuhr, trädgårdsingenjör / inspiratör på HSB Stockholm. Hon kommer att prata om hur man ser på trädgårdar idag jämfört med när Uttern byggdes. Och visa exempel på hur och varför andra föreningar ändrat sin yttermiljö. Är det bara kosmetika som kostar pengar eller påverkar det positivt på andra sätt?

Är du engagerad i vår yttermiljö är det här ett fantastiskt tillfälle att hänga med och påverka.

Det blir också en kort information om nya hemsidan samt läget med el-mätare och Internet.

Vi ses 18/9 kl 19.00 i festlokalen gård 9 (gården med jämna gatunummer)

/
Hissrenoveringarna, en uppdatering

Hissrenoveringarna, en uppdatering

Just nu pågår hissrenovering i Trillans v 47. Sedan är de sista två hissarna som ska renoveras under september de i nummer 38 och  40.

/
Protokoll från årsstämman

Protokoll från årsstämman

Ordinarie årsstämma 2018 hölls den 19/6. Protokollet har varit anslaget sedan länge, men i arbetet med att göra vår nya webbsida komplett lägger vi upp det nu.

Du hittar protokollet som PDF här:
Protokoll Årsstämma 2018

/
Styrelsemöte Augusti

Styrelsemöte Augusti

Det första styrelsemötet efter semestern var också det första för den nya styrelsen som valdes på årsstämman. Förutom löpande förvaltnings-ärenden togs beslut om ny attesteringsordning för leverantörsfakturor.

Beslut i de två stora ärendena gällande Internet och el-mätare bordlades till nästa styrelsemöte eftersom underlagen inte var kompletta och två styrelseledamöter fortfarande var på semester.

/
Ny webbsida

Ny webbsida

Välkommen till Utterns hemsida modell 2018, som bland annat ger dig möjlighet att prenumerera på nyhetsflödet samt att boka festlokaler och gästlägenheter direkt på sidan. Om du hittar fel eller har andra synpunkter får du gärna maila information@brf-uttern.se så ska jag försöka fixa. Positiva kommentarer är också välkommna!

/jesper

/