Kontrollera element, varmvattnet i kran/duschblandare samt friskluftsintag

Kontrollera element, varmvattnet i kran/duschblandare samt friskluftsintag

Nu är uppvärmningssäsongen igång igen och styrelsen ber medlemmarna i Brf Uttern att kontrollera följande:

  • Värmeelement – Kontrollera att elementen är varma och att termostat är inställd på nivå 6 för att se att termostaten fungerar som förväntat. Den ska stänga flödet vid 22 grader och man ska då kunna förvänta sig en rumstemperatur mellan 20-21 grader beroende på var i rummet, ventilation etc. Efter kontrollen kan man ställa termostaten på önskat värde. Anmäl element som inte fungerar ordentlig i följande formulär innan 1 Nov för att samordna beställning av service: felanmälan värmeelement.
  • Kran och duschblandare – Anmäl störningar/variationer i varmvattentemperatur eller om det tar mer än 15-20 sek för att få varmvatten (varmvatten ska vara ca 50 grader). Anmäl till fastighet@brf-uttern.se
  • Se även till att ha fungerande friskluftsintag med rena filter. Fungerar inte flödet står luften stilla och det blir kallt i lägenheten. Eftersom vi har frånluftsventilation sugs även fukt in genom springor vid fönster och dörrar om tillflödet är dåligt. Kontrollera och anmäl ventiler ovan fönster som inte fungerar ordentlig i följande formulär innan 1 Nov för att samordna beställning av service: felanmälan luftventil.