Extended living room

Extended living room

Inbjudan till afterwork på skärtorsdagen den 6 april kl. 18:00 i gårdshuset på gård 8

Hej alla medlemmar­ och boende i Brf Uttern! I styrelsen har vi diskuterat hur vi kan få ett bättre utnyttjande av våra gemensamhetslokaler.

I föreningen har vi tre lokaler som medlemmarna kan hyra för event:

  • Föreningslokalen i gårdshuset gård 8
  • Föreningslokalen i gårdshuset gård 9
  • Styrelserummet i T2 nb (ingång mellan gårdarna)

De två gårdshuslokalerna är i dagsläget ganska lika, medan styrelserummet är utformat som ett sammanträdesrum.

Då gårdshusen också är skyddsrum så är det inget alternativet att bygga om något av dem till lägenheter eller hyra ut dem som kommersiella lokaler. Att däremot förändra och utveckla användningsområdet för våra lokaler skulle kunna vara en bra idé.

Vårt förslag är att var och en av dessa lokaler ska ha en egen profil för att göra dem mer användbara att använda vid olika tillfällen:

  1. En föreningslokal för föreningsstämmor, stora sammankomster, barnkalas, dans där man har stor flexibilitet i layout av bord och stolar.
  2. En lokal för mindre middagar (max 10 personer), fotbollskvällar, sammanträden som kräver stor TV med kamera, whiteboards och uppkopplingsmöjligheter.
  3. En lokal för pubkvällar, 50-års mottagningar, afterwork och andra gemensamma träffar med profil som ett stort vardagsrum.

Som den första lokalen, ”föreningslokalen”, tänker vi oss gårdshuset på gård 9. Där har vi redan idag uppgraderat möblemanget till hopfällbara bord och stapelbara stolar. Kanske behöver vi göra några kompletteringar.

Den andra lokalen är ”styrelserummet” T2, och den är redan klar med utrustat kök och smakfullt konferensrum. Det är bara villkoren för uthyrning som ska sjösättas.

Den tredje lokalen är gårdshuset på gård 8. Den hade vi tänkt omvandla till ett ”Extended living room” likt inredningen i vissa caféer i Stockholm – en lokal som känns som ett förlängt vardagsrum för medlemmarna att hyra. Vi vill skapa en avslappnad och familjär atmosfär med bekväma grupper av fåtöljer och soffor, mattor på golvet och belysning via vanliga golvlampor. Den befintliga lokalen med fina och exklusiva textilier på väggarna och pianot blir en perfekt inramning.

Styrelsens tanke är att vi ska kunna möblera upp lokalen med möbler, mattor, lampor och tavlor som medlemmarna kan tänkas skänka eller som vi köper billigt second hand. Det får dock inte bli en avställningsplats för uttjänta möbler. Vi tänker oss att en utsedd grupp bildas som får ha ansvar för att föreslå och genomföra hur lokalen skall inredas, vilka möbler som vi ska ta emot eller vad som behöver köpas in. Huvudspåret är att vi skall kunna möblera upp lokalen utan att styrelsen behöver skjuta till pengar. En liten budget kommer kanske krävas för att göra ”second hand” inköp för vissa strategiska möbler eller en stor matta.

Andra tankar om inredningen är att ha större växter och en bokhylla där man kan låna böcker eller ställa dit böcker som man vill skänka. Det bör också vara möjligt att duka för 10 personer sittande vid ett matsalsbord. Ytterligare platser skulle kunna ordnas med fällbord.

Vi vill höra vad du tycker om denna idé. Är detta något som faller dig i smaken eller tycker du idén är helt tokig. Fundera på det och kom gärna på vår afterwork på skärtorsdagen den 6 april kl. 18:00 i gårdshuset på gård 8 där vi bland annat tänkte informera om dagsläget i förening och prata mer om denna idé.

Vi bjuder på ett glas vin eller alkoholfritt med tilltugg. Saft och påskmust till barnen.

OSA: Anmälan om deltagande senast den 3 april i följande formulär eller skicka ett email till information@brf-uttern.se om hur många vuxna respektive barn som kommer, för vår planering.

Varmt välkomna önskar Styrelsen, Brf Uttern